Bārtas Kartupelis 2015


Šā gada 10. oktobrī 7. reizi norisināsies laivu sacensības „Bārtas kartupelis”, kas aicina aktīvās atpūtas cienītājus no visas Latvijas pēcražas laikā pacīnīties par maisu ar kartupeļiem ziemai. Laivošana notiek Bārtas upē no Bārtas ciema tilta līdz Nīcas ciemam „Upeskrasti”, un distance ir 21km gara. Tā notiks divās klasēs – vīru un jauktajā. Atsevišķi tiks vērtēts kanoe un smaiļu nobrauciens. Kā allaž bez airēšanas svarīga būs arī precizitāte, kuru pārbaudīs „Kartupeļu bimbambolā” jeb kartupeļu mešanā no attāluma maisā. Tāpat mēģināsim vingrināt savu smadzeņu pelēkās šūniņas, un šajā ziņā palīdzēs viktorīna, kura šogad ir veltīta  daudz aprunātajam un apbrīnotajam Nīcas tautastērpam.

Sacensību finišā neiztikt bez gastronomiskajiem priekiem. Visus dalībniekus sagaidīs garda maltīte Havjera Garsijas gaumē un šogad goda vietā pārsteidzošos veidos tiks celta kaza. Tāpat darbosies „Sofijas SPA” ar pirti un baļļu, kā arī varēs baudīt kafiju nesteidzīgā izbraucienā ar Bartineru, kas šovasar pirmo reizi bagātināja tūrisma klāstu Nīcas novadā. Nīcas tautastērpam šogad kartupelī īpašs statuss, un tam tiks veltīta speciāli veidota izstāde. Bez senām fotogrāfijām ikvienam būs iespēja dzīvē apskatīt 100 gadus vecu Nīcas leģendāro kroni, bet noslēgumā būs muzikāls pārsteigums visiem dalībniekiem un ciemiņiem.

 

Te atradīsiet sacensību nolikumu un pieteikuma anketu. Līdz 1. oktobrim pieteikšanās par īpašu cenu. Laivas nodrošina „Sofijas laivas”, bet visus iedrošinām piedalīties arī ar savām laivām. Sacensības rīko „Sofijas laivas” sadarbībā ar Nīcas novada domiSīpoli DESIGNAmberfish un biedrību „BURA”.