13. februārī Liepājā.


Liepājas ezerā, ledus kārtai decembrī un janvārī sasniedzot vairāk nekā 25cm, jau gandrīz droši varējām teikt, otrie stinšu copes mači Liepājā notiks uz ledus.

Vēlāk spelgonim sekojošais atkusnis šīs prognozes pamatīgi sašķobīja. Katrā ziņā to vai stintes šogad kersim no ledus vai krasta zināsim vien 3-5 dienas pirms paša notikuma 13. februārī.
Par sacensību formātu vairāk varat lasīt te, bet tiem, kuriem nav laika pētīt papīrus, informējam, ka labāko stintes jeb salakas copmani noskaidrosim komandu cīņā. Viss pavisam vienkārši: komandā 2 cilvēki, katram maksimums divas makšķeres, katrai makšķerei ne vairāk kā trīs āķi. Uzvar duets, kurš 3h laikā noķer smagāko salaku lomu. Svarīgi atcerēties, ka pirms doties urbt āliņģi 13. februārī, noteikti būs nepieciešama derīga Latvijas makšķerēšanas karte un licence copei Liepājas ezerā. Bez šaubām, visus dokumentus varēs nokārtot arī uz vietas, tomēr lai neradītu liekus sastrēgumus sacensību dienā, informējam, ka makšķernieku karti elektroniski varat iegādāties šeit, savukārt Liepājas ezera licenci šeit.

Līdzīgi kā pērn, copmaņus uzvaktēs, bet līdzi jutējiem zivju pasaules likumus skaidros Māris Olte
. Savukārt pēc mačiem, visi sacensību dalībnieki tiks pie gardas maltītes šefpavāra Havjera Garsijas gaumē. Par balvām gādās Liepājas pilsēta, savu īpašo specbalvu ir piesolījis Latvijas makšķerēšanas industrijas flagmanis „Salmo”, par pasākumu informēs un žurnālus dāvinās „Copes Lietas”, bet visu šo dzīvē īstenos „Sofijas laivas”.

Pieteikuma anketu visi, kuri vēlas piedalīties, atradīs šeit. Lūgums to aizpildīt un nosūtīt uz info@sofijaslaivas.lv Pretī Jūs saņemsiet apstiprinājuma epastu un rēķinu par dalības maksu sacensībām. Piesakoties līdz 9.februārim, dalības maksa ir 5eiro/persona. Vairāk un precīzāk par sacensību norisi lasiet nolikumu.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā zvaniet: 29339677 (Sofijas laivas) vai sacensību galvenajam tiesnesim: 25126460 (Danis Meijers)

Turaids Šēfers

Liepājas Stinte 2016 nolikums

Liepājas Stinte 2016 pieteikuma anketa

Liepājas Stinte 2016 dalībnieki