Viens pār visiem.


2016. gada Liepājas Stinšu mači paliks atmiņā daudziem. Par to šaubu nav. Uzvarēt 25 komandu konkurencē copes sacensībās ar vienu noķertu zivi. Tas viss pilsētā, kur stinti ziemā mēdz mērīt nevis pēc skaita, bet kilogramiem.

 

50 makšķernieki no Liepājas, Saldus, Tērvetes, Auces, Ogres, Skaistkalnes, Jelgavas, Ozolniekiem, Priekules, kā arī mūsu dienvidu kaimiņi no Palangas, Klaipēdas, Kretingas un Priekules (arī Lietuvā ir pilsēta Priekule!) 3h centās piemānīt stinti Liepājas Tirdzniecība kanāla krastā. Un nekā. Stintei izliktajos slazdos tiesa iekrita vairākas butes, asari un pliči. Starp citu pērnā gada stinšu copes čempiona Jāņa Lakstīgalas noķertais 230g smagais plicis izrādījās arī lielākā dienas zivs.
Tomēr pāri visam mums 13. februārī bija stinte. Līdzjutējiem uzgavilēt vien 15 min. pirms sacensību noslēguma iemeslu deva lietuvietis Rolandas Karnauskas. Līdz ar to kopā ar savu komandas biedru Iramantu Slyzius viņi kļuva par šī gada sacensību uzvarētājiem.

Sacensību organizētāju vārdā vēlamies pateikties Zanei, Ingusam, Havjēram, Danim, Andrejam, Adrim, Renāram, Ģirtam, Luīzei, Mārtiņam, Karlosam, Sandrai, Murmuram, Imantam, Ivetai, Ingai.

Kā arī šī pasākuma atbalstītājiem: 

eboat.lv  Salmo  Copes Lietas  Sīpoli El Santo X SIA Ieroči Liepājas Papīrs un Liepājas pilsētai

foto: Luīze Linde