Bārtas Kartupelis’16


Iespējams, mēs par šī gada kartupeļa lielo tēmu būtu izvēlējušo ko citu. Ja ne kāds interesants atradums Nīcas pastnieka vecās būdas jumta pakšos. Namiņa remonta laikā tika atvērts 38 gadus vecs žurnāls ar Latvijas karikatūras klasiķes Mirdzas Ramanes zīmēto interpretāciju par laivošanu nesezonā. Šalles, cepures un pāri visam jautrība. Nu gluži kā mūsu rudens laivu pasākumā „Bārtas kartupelis”.

Starpcitu, M.Ramane ne tikai zīmēja, bet pati bija aizrautīga laivotāja. Pateicoties Ramanes ģimenes atbalstam, mums visiem šogad būs iespēja skatīt unikālus mākslinieces darbu oriģinālus. Sākot no karikatūru skicēm un beidzot ar viņas radītā latviešu humora ikonas Hugo Diega smieklīgajām nedienām prozā.

Karikatūra būs arī galvenā tēma tradicionālajai viktorīnai. Tādēļ, pirms 1. oktobrī laivā kāpt, ir vērts pāršķirstīt vecu „Dadzi”.

Var teikt, ka jēdziens „jautrs prāts” ir sinonīms vārdu salikumam „pilns vēders”. Šajā jomā mums viss pa vecam. Būs Havjērs, būs pipari un būs sivēns(i). Būs garšīgi!

Arī laivošana distance paliek nemainīga. Brauksim no Bārtas līdz Nīcai.

Finišā metīsim kartupeļa bimbambolu, iesim sildīties pirtī, kāpsim kublā, dzīsim naglu pēc šprotēm, būs našķu un rotu tirdziņš, būs koncerts un noteikti kāds 100 tikpat pozitīvu laivotāju kā Tu!

Tiekamies 1. oktobrī.

 

PIETEIKUMA ANKETA

NOLIKUMS

DALĪBNIEKI