Vēl viens makšķernieku stāsts.


Makšķernieki ir interesanta tauta. Gatavi stundas veltīt šķietami bezmērķīgam laika patēriņam pie/uz ūdens. Gaidīt, eksperimentēt, funktierēt un nepadoties. Vēl jau tā gatavošanās mājās: āķu siešanas, ēsmu sagataves, inventāra lietas utt. Un tad visbeidzot agrā rītā doties pretī cerībām un sapņiem par lielajiem lomiem! Galva taču pilna domu, jo tur, kas zem ūdens šoreiz ieskatīties, nevienam nav ļauts.

3 h mēs visi dzīvojām cerībās par vismaz šo vienu, izšķirošo zivtiņu. Un tomēr šoreiz nekā. Liepājā stinti noķert 21. janvārī mums neizdevās. Taču kopā piedzīvojām lielisku makšķernieku stāstu. Varēsim nu visiem stāstīt par šīm dīvainajām ziemas sacensībām, kur patiesība ledus nemaz nav un pat piesolītā stinte gājusi secen. Interesantākais, ka katram šis stāsts būs savs!

Kaut gan lomi bija, un tas bija mazais stagariņš. Kas to būtu domājis, ka šīs dažu gramu smagās zivtiņas cena ir pāris simtu eiro balvu vērta! Tā tas gadījās šogad te – Liepājā. Apsveicam visas četras laureātu komandas: Jāni un Oļegu Lakstīgalas jeb “Lakstīgalu loms”, “Slapjie airi” no Kalētiem – Dainiu un Ģirtu, Kapenieku ģimenes “Asie āķi”, kā arī Auces makšķerniekus: Jānis Žukovski un Arti Kalniņu jeb “Stintes lido”. Viņi bija tie, kuri ķēra, līdz visbeidzot arī noķēra!

Savā un visu šī pasākuma organizatoru vārdā vēlos pateikties makšķerniekiem par optimismu, dzīvesprieku un sapratni. Tiekamies nākamgad turpat Liepājā. Bet šoreiz noteikti uz ledus!

Paldies visiem Liepājas 3. Stinšu copes maču atbalstītājiem: Liepājas pilsētai, SIA Ieroči, t/c Ostmala, eboat.lv, Goda teātrim, žurnālam “Cope Lietas” un Sīpoli Design.

Paldies Ingum, Havjeram, Oltem, Endijai, Sandrim, Zanei, Mārtiņam un Luīzei, sacensību tiesnešiem Danim, Andrim un Austrim. Kā arī Ingai, Murmurim, Elīzai, Ģirtam un NBS karavīriem, Ojāram, Jānim, Bucim, Artim un Naurim!

 

Turaids Šēfers

“Sofijas laivas”