“Liepājas stinte 2018” copes mači + rezultāti


4. Liepājas stinšu copes mači ir notikuši. Beidzot notikuši uz ledus, notikuši ar reālām stintēm, notikuši par spīti tam, ka divas dienas vēlāk pilsētā pie jūras atkal gaidāma “vasara”.

Šī gada sacensības varam dēvēt arī par savdabīgu copes zibakciju. Mazliet vairāk nekā 24 stundās organizatori paspēja nokoordinēt pasākumu, copmaņi uztrīt āķus un no tālākām un tuvākām Latvijas un Lietuvas pilsētām un ciemiem atbraukt, lai ieskatītos acīs Liepājas stintij (visām komandām tas arī izdevās)! Pat pasākuma patrons Māris Olte pameta savus Ērgļus tālajā Vidzemē un paspēja uz stinšu copi.

Lai nekrustotos vīru makšķeru kāti, sacensību laukums tika sadalīts 3 sektoros: A;B un C. Godīga izloze un cope 4 h garumā. Jau pirmie brīži liecināja, ka šovakar Liepājā stinte būs. Ātri vien sudraba gurķīši iemirdzējās virs ledus. Galu galā daži grami pietrūka līdz 10 kg smagam koplomam. Zivis ķērās un par pirmo trijnieku cīņa bija sīva. Trešo vietu izcīnījušo komandu no Lietuvas “Vydmantai” (Astius Kupstis&Irmantas Slyžius) no sestās šķīra vien nieka 8 grami! Otrajā vietā vēl vieni lietuviešu stinšu meistari no Udraliai (Artūras Kubilius&Tomas Kubilius) un viņu 0,91kg. Un tomēr… Par Liepāju (un rajonu) iestājās kalētnieki Ģirts Ločmelis un Dainis Viršilis jeb “Kalēti.Slapjie”. Vīriem  bija 1,35kg loms un pārliecinoša pirmā vieta!

Ja ir sacensības – ir arī balvas. Šogad dāvanu kartes no makšķerēšanas un medību veikala “Ieroči” tika top 3 komandām. Savukārt vēl 6 vīri ar izlozes palīdzību kļuva par Latvijā iecienītā žurnāla “Copes Lietas” abonementiem.

Šis tiešām bija savdabīgs pasākums. Cilvēks dabai savus likumus nenorāda (un labi, ka tā). Mēs visi ļoti vēlējāmies šogad copi uz ledus, un ir gandarījums, ka mums kopā tas izdevās. Gan tiem, kuri ledu urba tiešā nozīmē – gan pārnestā.

No organizatoru puses vēlos pateikt paldies Liepājas jaunajai māksliniecei un mediju mākslas studentei Rasmai Kroģerei par videoinstalācijām.

Liels paldies Danim un viņa tiesnešu brigādei, paldies Naurim un viesmīlīgajam “Makšķernieku Namiņš”, paldies Ingum par grafiskajiem risinājumiem, paldies Armandam par drošību (un ne tikai), paldies Havjeram par recepti un Guntim par realizāciju, paldies Edgaram un Uldim par bildēm, paldies Artim par smiekliem uz ledus, paldies Liepājai, Elīnai un Zanei par iespēju un atbalstu!

 

Turaids Šēfers

 

Foto: Edgars Pohevičs

 

REZULTĀTI