Papes puzle ir salikta


Esam uzzinājuši par papenieku dīvaino paradumu augstus viesus ietīt dvieļos, noskaidrojuši, ka jūrā pie brangiem mencu lomiem var tikt, zvejojot Papes kalvā. Iespējams, kāds varēs pastāstīt tagad savam paziņam Rucavā vai Papē no kurienes cēlies viņa uzvārds Ašmanis, jo Papes ezera ziemeļgalā reiz slējusies muiža, kas vecajās kartēs atzīmēta kā Pirathof (jeb Pirātu osta) un vietējie kuģu laupītāji esot bijuši tik naski sava aroda pratēji, ka iesaukti par ašmaņiem! Un varbūt pat kāds tagad zin, kur šobrīd atrodas vecā Papes kapteiņa Jāņa Zemtura Anglijas karaļa dāvātais sudraba tālskatis… Par tālskati mums informācijas nav, bet zināms ir kas cits – trīs šī gada viktorīnas „Saliec Papes puzli” uzvarētāji.

Kas lēni nāk, tas labi nāk jeb iesūtot atbildes pēdējiem, par viktorīnas uzvarētājiem kļuvusi Draudzīgā Aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas 12A klase. Viņi vienīgie no visiem dalībniekiem atrada pareizos variantus 20 jautājumiem par un ap Papi un godam nopelnīja pirmo vietu. Interesanti, ka arī šogad mūsu viktorīnā otrie kārtējo reizi paliek mazā, bet ņiprā un erudītā Sikšņu pamatskolas 9klase, savukārt trešā vieta pienākas Dzērves pamatskolas 8.klasei. Abas klases ir kļūdījušās vienā jautājumā, taču Sikšņu pamatskola otrie, jo no viņiem e-pastu saņēmām nieka 10h ātrāk!

Noteikti sazināsimies ar visiem trim uzvarētājiem, lai vienotos par balvu nodošanas vietu un laiku.

Sofijas Laivas vēlas pateikt lielu paldies visiem, kuri iesūtīja mums savas atbildes. Mēs novērtējām Jūsu ieguldīto laiku un spēkus un ceram, ka tiešām uzzinājāt ko sev interesantu un paliekošu, meklējot informāciju par šo jauko Latvijas dienvidu maliņu – Papi.

Un vēl. Sofijas Laivas saka lielu paldies cilvēkiem, kuri palīdzēja mums un atbalstīja šīs viktorīnas tapšanā: Rucavas novadpētniecei Guntai Timbrai (Rucavas bibliotēka), Ditai Vasiļjevai („Čili Pica”), Intam Mednim (Dabas parks „Pape”) un Mārim Oltem par retvītu!

 

Lai veicas arī turpmāk un uz tikšanos,

 

Turaids Šēfers

 

Viktorīnas “Saliec Papes puzli!” pareizās atbildes.