Dodies mums līdz uz Moldovu (Piedņestra).


Sūtījām epastus vairākiem moldāvu laivu kantoriem. Tādi tur bija tikai divi. Un neviens no viņiem neatbildēja. Cerības netika atmestas. Beigu beigās atradām, pēc skata respektablu, uzņēmumu, kas organizē laivu braucienus pa Dņestru (citu laivojamo upju tajā valstī nav). Te gan ir viens āķis. Firma, kas apņēmusies mūs uzņemt, atrodas Piedņestrā. Protams, prasījām kā tur ar drošību. Tika atbildēts, ka no mūsu galvām nenokritīs ne mats.

Kam interesē, ko vairāk par šo mistisko valsti/veidojumu var izlasīt ieguglējot „Piedņestra”. Ja īsumā, tad jau kādus gadus 20 tur viss ir tiešām mierīgs un tai pašā laikā – dikti interesants. Kāda latvieša Karija 2015.gada ceļojumu Piedņestrā var apskatīt te: http://goo.gl/37mN7Y
Par upi un pašu braucienu.
Dņestra ir dabiskā robeža starp oficiālo Moldovu un Krievijas izdomāto Piedņestru. Upe ir diezgan paplata un mierīga (kalnu krāču nebūs). Plāns pavadīt uz upes 4 naktis. Akcents vairāk ir uz Piedņestras teritoriju. Gulēšana teltīs. Visa brauciena laikā līdzi ir mums daudz ko pieredzējis vietējais instruktors(tā epastu sarakstē tiek prezentēts). Viņš ne tikai rāda ceļu, pieskata, bet arī nodrošina mūs ar pārtiku un, cerams, arī to gatavo. Laivošana notiek ar saliekamajām smailēm Taimeņ 2. Maršruts ir nolikts no Dubasāru HESa līdz Benderu pilsētai. Kopā ~80km pa upi. Pēc nolaivotā maršruta dodamies uz Kišiņevu, tur pavadām nakti kādā no vietējiem B&B vai hoteļiem.
Par nokļūšanu līdz Piedņestrai.
Kā saprotiet, no Latvijas uz turieni vilcieni neiet un arī lidmašīnas nelido. Diemžēl tiešais reiss no Rīgas uz Kišiņevu šogad tika atcelts. Tādēļ brauksim ar busu (16-vietīgu). Maksimālais cilvēku skaits ir 12. Šobrīd ,bez solīdajiem liepājniekiem, vēl ir 4 brīvas vietas. Maršruts: Latvija-Baltkrievija-Ukraina-Moldova.
Brauciena laiks.
3.okt. – 9.okt. (iespējams, atpakaļ esam 10-jā, iespējams, izbraucam 2.oktobrī).
Izmaksas.
€550
Iekļauts:
1)Autobuss ar solīdajiem liepājniekiem (Liepāja – Moldova(Piedņestra) – Liepāja)
2)Pārbrauciens no vietējās policijas (reģistrācija obligāta) uz vietējo veikalu (vairāk te: http://goo.gl/4xPrqV )un pēc tam uz upi.
3)Pārbrauciens no upes uz viesnīcu Kišiņevā.
4)Laivu noma 4 dienām (tai skaitā vestes un airi).
5)Gids visa laivu brauciena laikā.
6)Pārtika uz upes.
7)Improvizētas ekskursijas uz vietējiem obeliskiem, monumentiem utt
8)Baltkrievijas tranzīta vīza
9)Pavadošais transports visa laivu brauciena laikā
10)Iespējams, vienu dienu Kišiņevā iemainīsim pret dienu pie Melnās jūras, bet jebkura gadījumā viena diena B&B vai hotelī.

Vairāk info: 29339677 vai info@sofijaslaivas.lv

p.s. attēlā redzamas Piedņestras naudas vienības.