Koncerts upē, brokastis rasā


25. augusta rīta agrumā „Upeskrastu” pagalmā ieripoja automašīnu rindas. No tām cits mundrs, cits samiegojies kāpa laukā tie, kas bija gatavi  sēsties laivā, lai klausītos koncertu Bārtas upē. Jau pulksten 5.00 laivas ar vairāk nekā 100 cilvēkiem bija ūdenī un vēl vismaz tikpat cilvēku bija sakārtojušies krastā – viens uz sedziņas, cits uz līdzpaņemta krēsliņa.

Koncertu pilnīgā klusumā no liellaivām „Bartinera” ieskandināja Nila Kuncīša perkusijas, tālāk skanēja Reiņa Lapas flautas skaņas, tad tālu varēja dzirdēt balsis un atbalsis no vokālās grupas „Mirgo” meitenēm Ievas Tālbergas vadībā. Īpašu odziņu radīja dūdu skaņas vēl diezgan lielā tumsā. Gaismai austot, Kārlis Kazāks klausītājus priecēja ar savām dziesmām, arī ar tik iecienīto „Kaijiņu” un „Es Tevi pamīlētu tā”. Ausmas fanfarēm šoreiz tika izvēlēts Liepājas mežragu kvartets, kurš visus pilnībā atmodināja rīta cēlienam.

Pēc koncerta laivotāji kāpa krastā un visi kopā pacilātā noskaņojumā baudīja brokastis, klausījās Guntara Mazika likto mūziku un aplūkoja Rudzīšu ģimenes gleznu izstādi „Check-in” laivu šķūnī, kurai dažas bija tapušas īpaši šim notikumam.

Pasākumu organizēja „Bārtas upes radošā apvienība”, pasākumu atbalstīja Nīcas novada dome, „Sofijas laivas” un „Sīpoli Design”. Organizatori saka lielu paldies visiem brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja pasākumam noritēt raiti un sekmīgi, arī dalībniekiem par klusumu un organizētību, arī par līdzpaņemtiem saviem traukiem, bet mūziķiem par skaisto koncertu rītausmā.

Anna

Foto: Miks Kļaviņs