Bārtas kartupelis šogad 30.septembrī.


Katrā “Bārtas kartupelis” par spīti tam, ka ikreiz airējam uz priekšu, vienmēr mēdzam atskatīties atpakaļ. Šogad, lai redzētu, kas tur aiz muguras, ar binokli būs par maz. Vajadzēs ko jaudīgāku. 2017. gada laivu stāsts – Akmens laikmets.

Iespējams, jautāsiet – kāpēc! Un ja tā, tad ar šī gada kartupeļa tēmu būsim trāpījuši mērķī. Mums ir aizdomas, ka esat palaidis garām vēsti, par kuru ziņoja šajā vasarā daudzi Latvijas mediji. Jūnijā, tīrot savu piemājas dīķi, otaņķnieks Ādolfs uzgāja dīvainus kaula priekšmetus. Nododot tos Latvijas vēstures muzeja ekspertiem, tika secināts, ka tie ir akmens laikmeta aļņa ragu kapļi. Mūsu senais sencis tos bija izmantojis zemes apstrādei pirms ~8000 gadu, iekopjot savu mazdārziņu kaut kur Bārtas upes lejtecē pie Liepājas ezera. Starp citu, Nīcas novads lepojas, un pamatoti, ar saviem skaistajiem dārziem. Izrādījās, tam visam ir ļoti senas tradīcijas. Unikalitāti šim atradumam piedod atziņa, ka nekas tamlīdzīgs līdz šim nekad nav atrasts Dienvidkurzemes teritorijā. Pirms tam bija pamatotas šaubas, ka šis purvainais apvidus nebija piemērots dzīvošanai. Nu tad papētīsim, kā tur īsti bijis.

Bez pētniecības darbiem, paredzēti arī praktiskākas dabas nodarbe ikvienam. Proti, ēdīsim kārtīgu meksikāņu kartupeļu burito kopā ar kādu izcilu akmens laikmeta delikatesi – trusi!

Mazliet esam šogad pamainījuši mūsu maršrutu. Starts 30. septembrī plkst. 10.00 jaukākajā Bārtas upes atpūtas bāzē “Ods”. Finišs – “Upeskrasti”, Nīca. Kopējais airējamais gabals – 15km.

Vēl, kā ierasts, pacīnīsimies par Nīcas šproti, klausīsimies dzīvo mūziku, uzmetīsim kartupeli, sasildīsimies Sofijas SPA un, visbeidzot, satiksim atkal viens otru!

Tiekamies 30. septembrī pie Bārtas upes!

 

Bārtas kartupelis’17 pieteikuma anketa

Bārtas kartupelis’17 nolikums

Bārtas kartupelis’17 dalībnieki

 

Mūs atbalsta: Nīcas novads, biedrība “BURA”, “Sipoli Design”, “Kalnarāji”, “Amberfish”, atpūtas bāze “ODS”.